Hlavní obsah

Muž vzal své syny na výlet na rozvodněnou řeku

Právo, miv
Rohatec

Neuvěřitelnou příhodu zaznamenali ve středu vpodvečer v povodní obklíčeném Rohatci na Hodonínsku. Pětačtyřicetiletý muž vzal své dva syny na výlet po rozvodněné řece. Přitom jednomu z nich ještě nebylo osmnáct let.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Informaci o třech lidech v pramici s vesly obdrželi policisté. „Hlídka se zapnutým výstražným zařízením modré barvy a vozidlovým rozhlasovým zařízením osádku pramice opakovaně vyzvala, aby zamířili k policejnímu vozidlu. Na to nereagovali a zamířili s pramicí k okraji obce,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Trojice nereagovala ani na opakovanou výzvu, policisté pak u jednoho z domů nalezli plechovou pramici i s vesly. Muž, který u lodi stál, potvrdil, že na vodu vyplul se dvěma syny. Případ bude mít dohru v přestupkovém řízení.

„Informaci jsem se dozvěděl na jednání krizového štábu a zaskočilo mě, že se něco takového může stát. Považuji to za neskutečný hazard a překvapuje mě, že se jej dopustil člověk, u kterého bych vzhledem k věku předpokládal, že si dovede uvědomit nebezpečnost svého počínání,“ uvedl hejtman Michal Hašek, který Právo na případ z Rohatce upozornil.

Případ, který naštěstí neskončil tragédií, by měl být varováním. Podobné kousky jsou v krizové situaci striktně zakázány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám