Hlavní obsah

Do Prahy v den voleb přijede klan motorkářů Pekelní andělé

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Prahu se řítí Pekelní andělé. V areálu přírodního koupališti Džbán se od 28. do 30. května koná celosvětový sraz legendárního motorkářského klanu Hells Angels, jehož členy provází drsná pověst. Termín akce koliduje s volbami do Sněmovny.

Foto: Profimedia.cz

Sraz motorkářů skupiny Hells Angels

Článek

Organizátoři odhadují kolem tisícovky účastníků. Obávané motorkáře, kteří se řídí svými vlastními zákony, se policie chystá hlídat.

„O akci víme a připravujeme se na ni,“ potvrdila Právu Ivana Ježková z pražské policie. O podrobnostech zatím hovořit nechtěla. Problémy se dají očekávat hlavně v dopravě.

„Vše potřebné sdělíme příští týden včetně informací o dopravních uzavírkách,“ uvedla Ježková. V pohotovosti bude také cizinecká policie, která podle zjištění Práva plánuje kontroly na hranicích při vjezdu do ČR.

Pekelní andělé si pronajali celý areál kempu, ve kterém se budou po svém bavit od pátku do neděle. Jisté je, že na velkolepé párty poteče alkohol proudem. Dá se očekávat i společná vyjížďka.

Sraz byl už před pěti lety

Podobný sraz se uskutečnil v Praze už před pěti lety. Naposledy dali o sobě vědět Pekelní andělé letos v březnu v Německu, kde jeden z členů gangu, podezřelý z vydírání, zastřelil policistu.

Také čeští kriminalisté se od loňského října zabývají případem nelegálního obchodování se zbraněmi a drogami, za což jsou ve vazbě čtyři muži ze západních Čech napojení na českou pobočku Hells Angels.

Pekelní andělé vznikli v 50. letech v USA. Mají pobočky po celém světě. Typické jsou pro ně burácející motorky, divoká vizáž a nespoutaný životní styl, ale také násilí, drogy a kriminalita.

Kluby Hells Angels jsou izolovaným světem s vlastními nekompromisními zákony. Pro Pekelné anděly, na které pohlížejí policisté v některých státech jako na zločineckou organizaci, jsou posvátné především dvě věci – klubové barvy a motorka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám