Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali zasypanou ženu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vřesina
Aktualizováno

Jako podezření z ublížení na zdraví prověřuje policie neštěstí v rodinném domku ve Vřesině u Ostravy. Ve středu odpoledne tam 52letou zasypala stavební suť. Policie zjistila, že v domě prováděli dva muži instalaci nového topení.

Článek

„V prvním patře měli dva pracující muži odstranit dřevěnou podlahu, a obnažit tak strop místnosti v přízemí. Pokračovali v práci, přičemž se prolomila části klenby, která se zřítila do místnosti v přízemí,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Strop pak podle ní zasypal 52letou ženu, která v inkriminované době spala na pohovce v přízemní místnosti.

„Oba muži se propadli do přízemí a snažili se ženu vyprostit. Po krátké chvíli jí odstranili suť z obličeje, aby mohla dýchat. Na místo byla přivolána pomoc zdravotníků, žena byla ošetřena a hospitalizována v nemocnici,“ řekla Holčáková.

Policie si vyžádá znalecké posudky. „Policisté k objasnění věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin ublížení na zdraví z nedbalosti. Pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám