Hlavní obsah

Muž v Táboře našel u řeky v igelitce živé novorozeně, matka zatčena

Právo, Novinky, Petr Nový, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor
Aktualizováno

Muž venčící psa našel v úterý ráno v Táboře živé novorozené dítě v igelitové tašce, která ležela na břehu u řeky. Přivolaní záchranáři nalezeného chlapce převezli do nemocnice.

Článek

Jeho matku policisté našli během dvou hodin, řekl ČTK mluvčí táborské policie Miroslav Doubek. Policisté případ vyšetřují. Zřejmě zahájí trestní řízení pro vraždu novorozence ve stadiu pokusu.

„Už na chodníku jsem viděl krvavé stopy a můj pes začal okolo čmuchat. Potom jsem slyšel, jak něco kvílí. Nejdříve jsem si myslel, že jsou to kočky nebo něco takového. Když jsem přišel blíž, viděl jsem však, že je to dítě v igelitové tašce. Nechtěl jsem s ním hýbat, a proto jsem běžel domů zavolat policisty,“ řekl pejskař, který se svým německým ovčákem dítě našel.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Křoví, ve kterém ležela taška s dítětem.

Jak Právo na místě zjistilo, matka dítěte bydlela v asi 300 metrů vzdáleném panelovém domě. Krvavé stopy však byly i u pumpy směrem ke keři, kde dítě leželo. Podle dostupných informací má žena už dvě děti.

Muž venčil psa na břehu řeky Lužnice v Táboře ráno kolem půl sedmé. Při procházce u vody našel živého novorozence pohozeného v igelitové tašce ve křoví.

Muž ihned zavolal zdravotnickou záchrannou službu. "Její posádka po prvotním ošetření zdravého novorozence, chlapce, mírně podchlazeného, předala na dětské oddělení nemocnice v Táboře," řekl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

Reklama

Výběr článků

Načítám