Hlavní obsah

Opilec chtěl prohru pomstít pistolí

– PLZEŇ
Právo, ib

Alkohol v krvi a peníze utracené ve výherním automatu vytvořily výbušnou směs, pod jejímž vlivem chtěl začít střílet host jednoho z plzeňských barů.

Článek

"Asi padesátiletý silně podnapilý muž prohrál v baru v Tylově ulici asi tisíc korun. Začal křičet, že ho automat okradl a chtěl po obsluze, aby mu peníze vyplatila zpět. Ta to samozřejmě odmítla a číšník muže vykázal z podniku," popisuje začátek dramatického případu, který se odehrál v pondělí před pátou ráno, mluvčí plzeňských policistů Petr Kovář.

První hlídka ho nestihla

Hráč odešel s tím, že se vrátí a všechny postřílí. "Opodál se setkal s mužem a ženou, kterým se pochlubil, že si jde domů pro pistoli a v baru, kde prohrál peníze, udělá pořádek," pokračuje Kovář, podle něhož zmíněná dvojice opilého muže po chvíli zahlédla znovu.

"V tu chvíli už byl ale ozbrojen. Velmi riskantně manipuloval se zbraní, mířil kolem sebe a cvakal spouští," podotýká mluvčí. To už o případu věděla policie, kterou upozornil jeden ze svědků.

"První hlídka byla na místě během okamžiku, ale ozbrojený muž se ještě před jejím příjezdem vypařil," dodává Kovář, podle něhož policisté nakonec dostihli vrávorajícího pistolníka na Husově náměstí.

Policisté se plížili za auty

Po výzvě k odhození zbraně se však dal na útěk. "Doběhl do ulice U Tržiště, kde se schoval za kabinu nákladního vozidla a zpoza krytu mířil na policisty. Ti nebezpečného muže znovu vyzvali, aby odhodil zbraň, ale opět marně," líčí akční scénu Kovář. "Opatrně se blížili k jeho úkrytu, přičemž využívali ke svému krytí zaparkovaná motorová vozidla a jiné přirozené překážky, protože na ně pachatel i nadále mířil. Ještě několikrát zopakovali výzvu k odhození zbraně s tím, že v případě neuposlechnutí budou nuceni použít své služební pistole."

Muž nakonec uposlechl a odhodil zbraň asi metr před sebe a vystoupil z úkrytu. "Policisté později zjistili, že se jedná o 51letého muže z Plzně. Orientační dechová zkouška odhalila 1,87 promile alkoholu a zbraň, kterou policisté na místě zajistili, měl pachatel v legálním držení," uzavírá Kovář. Plzeňák nyní čelí obvinění pro trestné činy násilí proti skupině obyvatel, proti jednotlivci a útoku na veřejného činitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám