Hlavní obsah

Policie vyšetřuje smrt dívky na závodech jako nedbalost

Novinky, ČTK, Petr Nový
Beroun

Sobotní tragickou nehodu při automobilových závodech v Berouně vyšetřují kriminalisté jako usmrcení z nedbalosti. Při závodech do vrchu zabilo závodní auto 14letou dívku u trati.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Byly zahájeny úkony trestního řízení, odpovědnost konkrétní osoby je předmětem dalšího vyšetřování, řekla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Při automobilovém závodě do vrchu z Berouna do Chyňavy závodní auto vylétlo mimo trať a srazilo mladou divačku. Jako jediná před ním nestačila utéct, ostatním divákům se to podařilo. Dívka utrpěla těžká zranění, především vážné poranění hlavy. Záchranáři ji více než hodinu neúspěšně oživovali. Nikdo jiný zraněn nebyl.

Podle Pučelíkové byl přizván soudní znalec z oboru dopravy a nařízena soudní pitva. Tragédie se podle ní nevyšetřuje jako klasická dopravní nehoda, protože silnice byla kvůli závodům uzavřena. K tomu, zda například rodiče dívky podali trestní oznámení na pořadatele, mluvčí neměla informace.

Výsledky vyšetřování do několika týdnů

"My celý ten případ a veškeré jeho okolnosti šetříme. Výsledky budou známy až během několika týdnů, protože se bude čekat na znalecké posudky," dodala.

Závod byl součástí hobby závodů Triola Cup motorsport. Trať byla dlouhá 3,2 kilometru a měla devět zatáček. Nehoda se stala asi kilometr před cílem na výjezdu ze zatáčky. Automobil údajně sjel ze silnice, pokračoval několik desítek metrů příkopem a pak se převrátil na střechu.

Naposledy zemřeli při automobilových závodech tři lidé v březnu 2009 při Valašské rally. Ve vysoké rychlosti tam havaroval slovenský jezdec, jehož auto opustilo trať a smetlo skupinku diváků. Zemřeli dva třináctiletí chlapci a osmatřicetiletý otec jednoho z nich.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám