Hlavní obsah

Májka přetrhla vedení, proud zabil koně a dvě krávy

Právo, Jiří Růžička
Vsetín

Májka, kterou mládenci v Leskovci na Vsetínsku postavili děvčatům před domem, byla příčinou neštěstí. V noci na neděli spadla, přetrhala elektrické vedení a proud zabil koně a dvě krávy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„K nešťastné události došlo u rodinného domku s hospodářským stavením na kraji obce. V domě žije majitelka se dvěma dcerami. Těm na 1. máje postavili chlapci z vesnice pod okny tradiční májku. Nikdo netušil, že by mohla způsobit potíže,“ řekla tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

Hoši vztyčili patnáct metrů vysokou májku v blízkosti domu, ovšem také asi jen deset metrů od drátů elektrického vedení. V noci na neděli foukal na Valašsku silný vítr. Jeden z poryvů vichru májku vyvrátil přímo na vedení. To popraskalo, dráty popadaly na chlévy a výboj usmrtil ustájený dobytek a koně.

„Lidé v domku mohou mluvit o štěstí, že se jim nic nestalo. Majitelka domu uvedla, že vnímala záblesky, které provázely silné rány,“ doplnila Bartíková.

Na místě zasahovali i hasiči a pracovník energetického rozvodného závodu. Usmrcení hospodářských zvířat elektrickým proudem potvrdil veterinář. Škodu majitelka odhadla na 70 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám