Hlavní obsah

Mladíci se řítili nocí, vůz po nárazu hasiči sbírali desítky metrů daleko

Právo, Jiří Růžička
Zlín
Aktualizováno

Těžkými zraněními osmnáctiletého řidiče a šestnáctiletého spolujezdce skončila v noci na sobotu havárie osobního automobilu ve Slavičíně na Zlínsku. Vůz se rozpadl, jeho části sbírali hasiči až desítky metrů daleko.

Článek

„Řidič nezvládl ve velmi vysoké rychlosti řízení, auto ve smyku vyletělo z cesty, otřelo se o několik stromů a o další mohutný kmen se v nárazu zastavilo. Airbagy částečně snížily následky zranění,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Spolujezdci se i se zraněním podařilo dostat z vozu, protože dveře na jeho straně po nárazu upadly. „Ve vraku zdemolovaného auta zůstal těžce zraněný a zaklíněný řidič, kterého vyprostili až hasiči. Zdravotníci pak oba zraněné po neodkladné pomoci převezli do nemocnice,“ dodal Mitáček.

Hasiči museli zajistit havarované vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po silném nárazu došlo k uvolnění celého motoru, který skončil na louce. Některé části auta byly od místa havárie i desítky metrů. Vyšetřování vážné havárie trvalo až do ranních hodin.

Podle místních občanů je místo havárie známo jako cíl mladých řidičů, kteří si zde zkouší skoky autem na nedalekém železničním přejezdu, a zároveň si měří svou rychlost na silničním obecním radarovém měřiči.

Podle informací z místa nehody se rychlost vozidla před nárazem ve smyku snížila, auto se zřejmě pohybovalo rychlostí až 200 km v hodině. Místní říkají, že na to, aby vozidlo přes přejezd přeskočilo a všechna čtyři kola se dostala do vzduchu, musí se dosáhnout rychlosti alespoň 100 kilometrů v hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám