Hlavní obsah

Lidé vytahovali děti z auta v rozvodněném potoce

– Zlín
Právo, Jiří Růžička

Hlavami dolů ve vodě v korytě rozvodněného potoka se v pátek v podvečer ocitly dvě malé děti a jejich doprovod v havarovaném vozidle v Bohuslavicích u Zlína.

Foto: HZS Zlínského kraje, Právo

Pasažéry z auta vytáhli obyvatelé obce

Článek

„Řidič osobního auta řekl, že pocítil mikrospánek. Po proražení ochranného kovového zábradlí s betonovými sloupky skočilo auto v místním potoce. Tam se převrátilo na střechu a kabinu zaplavila voda z dešťů zvednutého toku,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Uvnitř vozu cestovala kromě řidiče také spolujezdkyně a dvě velmi malé děti. Děti seděly na zadních sedadlech v autosedačkách. Všichni pasažéři zůstali v převráceném vraku, hlavami dolů a ve vodě. V dramatické situaci šlo doslova o každou vteřinu.

„Po havárii se na místo seběhlo několik místních občanů a zastavili i další projíždějící řidiči. Především pracovníci blízkého autoservisu neváhali, skočili do vody a tahali zraněné a topící se lidi z vraku,“ popsal Mitáček.

Nejprve se podařilo vytáhnout kojence a další ne o moc starší dítě. „Po vytažení dětí se snažili zachránci převrátit auto zpět na kola, ale kabina naplněná vodou byla velmi těžká. Po částečném nahnutí auta na bok se podařilo vymotat z bezpečnostních pásů řidiče, který byl z posádky nejméně zraněn a dostal se na břeh. Po dalším přetočení vraku na kola vypadla z auta spolujezdkyně, která byla zraněná,“ popsal dramatické události Mitáček.

Posádka lékařské pomoci si převzala obě děti i ženu do péče. Po poskytnutí první pomoci byli všichni odvezeni do nemocnice ve Zlíně. Řidič zůstal na místě a poskytl své svědectví policii, která havárii šetřila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám