Hlavní obsah

Dopravu v Praze ovládl chaos, klíčové tahy vpodvečer stály

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Luděk Fiala

Pražská doprava v pátek odpoledne kolabovala, téměř na všech hlavních tazích byl stupeň provozu číslo pět, sdělila pracovnice pražského dopravního informačního centra (DIC). Na Jižní spojce a v Novopacké ulici se navíc odstraňovaly následky dopravních nehod.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Praha je totálně neprůjezdná," konstatovala pracovnice DIC vpodvečer. Podle ní kolaps dopravy souvisí s tím, že je páteční odpoledne a Pražané odjíždějí na víkend, i s tím, že prší, a více lidí proto cestuje autem.

Stupeň provozu číslo pět je například v ulicích Argentinská, Korunovační, Ječná, Wilsonova, Smetanovo nábřeží či Křížovnická směrem do centra, auta stojí také na Letné směrem z centra.

Srážka pěti aut na Jižní spojce

Na Jižní spojce se srazilo pět osobních aut, která zcela zablokovala levý pruh na přemostění nad ulicí Sulickou ve směru z Prahy 5 na Prahu 9.

"Dopravní nehoda výrazně omezila plynulost silniční dopravy na této komunikaci, a to především tím, že zcela zablokovala levý jízdní pruh. Naštěstí se tato událost obešla bez jakéhokoliv zranění," uvedl mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Vážná nehoda komplikovala dopravu v Praze také krátce před 13:30 na prvním kilometru R10, hned za nájezdem z pražské Chlumecké ulice. Tahač s návěsem se tam obrátil do protisměru a zablokoval pravý pruh. Záchranáři na místě řidiči ošetřili tržné rány a poté jej převezli do nemocnice.

"Provoz byl kvůli nehodě omezen, protože kamión zneprůjezdnil pravý pruh," řekl Novinkám Hulan. Také tam se tvoří kolony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám