Hlavní obsah

Sousedský spor vyvrcholil útokem čtyřmetrovou tyčí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Obviněním z ublížení na zdraví skončilo v minulých dnech prověřování sousedského incidentu, který se odehrál v Ostravě na konci loňského listopadu. Devětačtyřicetiletá žena čelí trestnímu stíhání za to, že svého o pět let mladšího souseda shodila při hádce z žebříku a muž se po útoku musel léčit po dobu dvou týdnů. K útoku na souseda žena dokonce použila čtyřmetrovou tyč.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Incident se odehrál 21. listopadu ve chvíli, kdy muž na žebříku stříhal větve stromu, který na jeho pozemek přečníval ze sousedčina pozemku. Ženě přitom v útoku nezabránilo ani to, že průběh sporu natáčela manželka napadeného muže, a srazila ho čtyřmetrovou tyčí.

„Celý incident natáčela manželka poškozeného, neboť úpravě větví stromu měl předcházet doporučený dopis sousedům, aby přesahující větve upravili oni,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Podezřelá žena využila svého práva a odmítla vypovídat. „Pachateli trestného činu ublížení na zdraví hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám