Hlavní obsah

Statečná barmanka bránila tržbu s obuškem v ruce

Právo, Miroslav Homola
Brno

Byl to nerovný boj. I přes obdivuhodnou kuráž a odvážné srdce tržbu neubránila ani s obuškem v ruce třiapadesátiletá barmanka z Intacto Clubu ve Štefánikově ulici v Brně. Ženu přepadl zhruba dvacetiletý mladík už v prosinci loňského roku. Policie po něm od té doby bezvýsledně pátrá a nyní zveřejnila videozáznam incidentu.

Statečná barmanka bila zloděje obuškemVideo: ČTK

 
Článek

Přišel o půlnoci a vydržel v baru sedět celých šest hodin s kapucí na hlavě. Chvílemi hrál nebo popíjel.

"Vypadal jako podivín, ale takových se v herně najde vždycky dost. Nic zvláštního mně na něm nepřipadalo," vypověděla po přepadení statečná žena. Teprve pár minut před šestou ráno se ukázalo, proč tak dlouho muž v herně vydržel i bez hraní. Když se odešel poslední host a herna se vyprázdnila, šel nejdříve na záchod, kde si zřejmě připravil sprej, a po návratu hned zaútočil.

"Ženě za barem nastříkal do očí pepřovou látku, kterou ji sice oslepil, nikoli však oslabil. Paní se vrhla po obušku, který měla pod barovým pultem schovaný a přešla nejprve sama do útoku. Zjevně tím lupiče nejprve překvapila," uvedl k činu, který je detailně natočen na záznamu bezpečnostní kamery a vypadá jako akční hraná scéna, policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Mladý útočník využil fyzické převahy

Darebák však záhy zjistil, že má jasnou fyzickou převahu a přešel do protiútoku. Ani to však ženu nezlomilo. Tržbu chránila dlouhé desítky vteřin. Nakonec však podlehla brutální síle a agresi.

Lupič si odnesl dvě číšnické kasírky s celkem 12 000 korunami. Paní pak po útoku musel ošetřit lékař. Měla několik drobných zranění, oděrek a podlitin. Nejvážněji byly však zasažené sprejem oči a sliznice.

"Ta žena by si zasloužila medaili za statečnost, nebo alespoň prémii od zaměstnavatele. S takovým urputným odporem jsme se ještě v podobných případech nesetkali," doplnil mluvčí..

Proč však policie čekala se zveřejněním informací téměř půl roku? "Bohužel pátrání už několikrát vypadalo velmi slibně a domnívali jsme se, že nás zavede k pachateli. Byly to však vždy mylné stopy. Proto žádáme o pomoc veřejnost při pátrání až nyní,“ vysvětlil Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám