Hlavní obsah

Čtyřleté děvčátko utrpělo popáleniny při požáru na Frýdecko-Místecku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřleté děvčátko a osmadvacetiletá matka byly vážně zraněny v noci na pátek při požáru zahradní chatky v Komorní Lhotce na Frýdecko-Místecku. Obě skončily ve velmi vážném stavu v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejrozsáhlejší popáleniny, a to na 85 procentech tělesného povrchu, utrpěla podle mluvčího záchranky Lukáše Humpla osmadvacetiletá žena. „Posádka záchranné služby ji transportovala na anesteziologicko-resuscitační oddělené nemocnice v Třinci. Odtud byla zakrátko přepravena posádkou rychlé lékařské pomoci na specializované pracoviště do Ostravy,“ uvedl Humpl.

Děvčátko ve věku čtyř a půl roku podle něj utrpělo při požáru popáleniny na rukách a na nohou, v době příjezdu záchranářů bylo při vědomí. „Posádka provedla prvotní ošetření, nutné bylo podat léky tlumící bolest a vědomí malé pacientky. Dítě posléze záchranáři ve vážném stavu transportovali na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám