Hlavní obsah

Řidič rozmlátil mladíkům auto za to, že ho vytlačili ze silnice

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kuriózní případ vyšetřují policisté na jižním Plzeňsku. Pátrají po řidiči vozidla, pravděpodobně značky Mitsubishi, který dvěma mladíkům rozmlátil jejich auto jako pomstu za to, že ho vytlačovali ze silnice. O detailech ale zatím nechce policie o hovořit.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Mám zákaz k tomu cokoliv sdělovat,“ řekl mluvčí policejního ředitelství Plzeň-jih Libor Pilař. Vyšetřování je teprve na začátku.

Podle informací Práva začal celý incident na silnici za Plzní směrem na Starý Plzenec.

„Mladík v mazdě chtěl předjíždět. Vybočil do levého jízdního pruhu v okamžiku, kdy už jej předjíždělo jiné vozidlo. Jeho řidič na poslední chvíli musel udělat záchranný manévr tak, aby zabránil střetu a zároveň neskončil v příkopu. To ho tak dopálilo, že řidiče mazdy dohnal a přes okénko mu začal vyhrožovat, že si to s ním vyřídí,“ popisoval začátek dramatu zdroj obeznámený s případem.

Mladík, který ještě vezl spolujezdce, se zalekl a snažil se ujet. Rozzuřený šofér ho ale začal stíhat. „Mladík z mazdy nakonec odbočil na lesní cestu, kde ujel jen několik set metrů. Dál ho nepustil lesní stroj. Protože měl pronásledovatele stále v patách, raději se spolujezdcem z auta utekli. Když se k autu vrátili, měli rozmlácené světlomety a skla ,“ pokračoval zdroj. Policisté případ kvalifikovali jako poškozování cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám