Hlavní obsah

Policisté hledají v Orlické přehradě sud s tělem

– Příbram

Policejní potápěči už druhý den prohledávají dno vodní nádrže Orlík u kempu Popelíky na Příbramsku. Údajně by se v ní měl nacházet sud s lidským tělem. Bez větších podrobností o tom informovala středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

V minulosti již policisté na dně přehrady několik sudů s lidskými ostatky našli.

"Od pondělí jsou tam potápěči a kriminálka, zatím jsme nic nenašli. Určitě se bude pátrat ještě ve středu, pak se uvidí," dodala mluvčí. Do pátrání se podle ní policisté dali na základě oznámení, podrobnosti ale mluvčí neuvedla.

Předloni našli v orlické přehradě rybáři tělo ženy. Za její vraždu byl odsouzen na 14 let do vězení lékař Vladimír Mikuš. Tělo jeho milenky se našlo až při soudním procesu.

Mrtvoly v letech 1991 až 1993 ukládali do sudů také pachatelé takzvaných orlických vražd. Vrazi rozčtvrcená těla dvou zavražděných podnikatelů uložili do sudů a zalili louhem. Sudy pak zaletovali a vhodili do Orlické přehrady.

Třetí tělo bylo policejními potápěči nalezeno na dně přehrady zabalené do role pletiva. Pětice zločinců byla po dvou letech odsouzena k vysokým trestům vězení včetně doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám