Hlavní obsah

Stařenka bila stařečka lištou, byt byl plný krve

Novinky, Petr Nový
Brno

S velmi nezvyklým případem domácího násilí se v neděli večer setkali brněnští strážníci v Kneslově ulici. Když přijeli na místo, našli v bytě zbitého 80letého muže, kterého měla napadnout jeho žena. Celý byt byl od krve, podle sousedů se nářek z domácnosti ozýval častěji.

Článek

Strážníci vyjeli prověřit oznámení, že ze sousedního bytu se ozývá naléhavé volání o pomoc. „79letá žena sice otevřela, nechtěla však strážníky pustit dovnitř. Uvnitř bylo slyšet sténání, paní ale řekla, že je to její muž, který upadl a žádnou pomoc nepotřebuje,“ řekla mluvčí městské policie Denisa Kapitančíková.

Stříkance krve byly po celé kuchyni, na stole, záclonách, oknu a také lednici, krev měla žena také na rukou.
mluvčí strážníků Denisa Kapitančíková

Nakonec se strážníkům podařilo do bytu i s ženou vstoupit. „Našli v kuchyni na židli sedícího 80letého muže, který krvácel ze zranění na čele a na pravém oku. Na předloktí obou rukou měl senior podlitiny, další podlitiny měl i na stehnech a břichu, celý se chvěl a stěžoval si na to, že jej manželka bije,“ doplnila Kapitančíková.

Hlídka se od zraněného muže dozvěděla, že k bití jeho manželka použila plastovou elektrikářskou lištu dlouhou 60 cm, která ležela v chodbičce bytu u vstupních dveří a měla na sobě krev. "Stříkance krve byly po celé kuchyni, na stole, záclonách, oknu a také lednici, krev měla také žena na rukou," uzavřela Kapitančíková.

Strážníci ke zraněnému muži přivolali záchranáře, násilím se dále zabývá policie, která si od strážníků případ převzala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám