Hlavní obsah

Vězeňská návštěva zranila ostrahu

– Rapotice
Právo, Miroslav Homola

Dramatické okamžiky zažila v sobotu ostraha věznice v Rapoticích na Třebíčsku. Jeden z pracovníků vězeňské služby skončil po incidentu se zatím neznámými návštěvníky věznice v nemocnici.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„K napadení došlo ve chvíli, kdy se člen vězeňské ostrahy snažil zjistit totožnost dvojice, která přes plot komunikovala s jedním z odsouzených. Poté, co návštěvu vyzval aby předložili doklad totožnosti, se dvojice uzavřela v autě, které měla zaparkované o kus dál."

"Když k vozu přišel, řidič nastartoval a strážného srazil. Ten je zraněný, musel být ošetřen lékařem, a i když zatím neznám přesně rozsah zranění, zcela jistě zůstane v pracovní neschopnosti,“ popsal Právu incident mluvčí vězeňské služby v Rapoticích Jan Doležal.

Jak dále uvedl, sraženému kolegovi na pomoc přiběhl další ze strážných, který použil zbraň k výstřelům pro výstrahu. Po dvojici útočníků pátrá policie.

Věznice v Rapoticích je umístěna v lese, kam také návštěva za odsouzeným přijela až k plotu. Jsou zde odsouzení s lehčími tresty v režimu dohledu a dozoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám