Hlavní obsah

Podvodníci se vydávají za zaměstnance kabelové televize

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva podvodníci se snaží vylákat peníze od lidí, kteří využívají služeb kabelové televize UPC. Tvrdí, že budou měnit set top boxy a telefony. Upozornila na to sama UPC s tím, že podvodníci se zaměřují na pražské zákazníky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podvodníci tvrdí, že UPC bude měnit televizní set top boxy a telefony a za tímto účelem vybírají na místě zálohu většinou ve výši čtyř tisíc korun. Chtějí vidět klientskou smlouvu a doklad o zaplacení služby. Klientům pak tvrdí, že se jim následně ozvou z klientského centra, aby jim potvrdili výměnu zařízení a sdělili jim přesné datum výměny zařízení, která bude provedena technikem firmy.

UPC upozorňuje, že jde o podvod, protože na svá zařízení nikdy nevybírala a nevybírá žádné zálohy v hotovosti. Dodává, že zástupci UPC se musí při kontaktu s domácnostmi prokazovat platným průkazem, jehož pravost, stejně jako oprávněnost návštěvy, lze ověřit na klientském centru UPC.

Podezřelé chování lze rovněž hlásit policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám