Hlavní obsah

Pražskou dopravu ochromil střet kamiónu s motorkou na Jižní spojce

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Nehoda kamiónu s motocyklem zastavila v pátek před polednem provoz na pražské Jižní spojce. Po střetu musel pro těžce zraněného motorkáře přiletět vrtulník, policie silnici uzavřela. Nehodu se podařilo odstranit před jednou hodinou odpoledne, kolony se však rozjížděly velmi pomalu.

Článek

"Stála celá Jižní spojka až k Barrandovskému mostu a tunelu Mrázovka. Ještě v ulici K Barrandovu je souvislá kolona kamiónů, osobní vozy pomalu popojížděly," řekla po jedné hodině Novinkám pracovnice policejního dopravního dispečinku.

"Řidič motorky nezvládl řízení a narazil do osobního motorového vozidla stojícího před ním. Po střetu byl vymrštěn a spadl pod projíždějící nákladní vozidlo. Policie nyní pátrá po svědcích dopravní nehody a nákladním vozidle, které se stalo účastníkem celé události," řekla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Na místo ihned po ohlášení vyjela lékařka i posádka rychlé zdravotnické pomoci. Protože ale oba vozy uvízly v dopravní zácpě, byl na místo vzápětí vyslán i záchranářský vrtulník.

„Při nehodě došlo ke zranění 36letého řidiče motocyklu, který utrpěl vážná vícečetná poranění včetně hlavy. Jako nejrychlejší způsob dopravy byla nakonec zvolena pozemní cesta, rychlý průjezd sanitek zajistila policie. Pacient byl ve vážném stavu předán do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ řekla mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Nehoda se stala kolem 11:30 za lanovým mostem směrem na Prahu 9. Řidič kamiónu si pravděpodobně vůbec nevšiml, že ke střetu s motorkou došlo.

Podle neoficiálních informací jel motorkář v hustém provozu riskantně, dělal tvz. myšky mezi automobily. Kvůli přistání vrtulníku musela policie provoz přerušit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám