Hlavní obsah

Loňská krádež kamiónu s televizory na D1 byla fingovaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Bíteš

Středočeským policistům se podařilo objasnit krádež maďarského kamiónu s televizory z loňského července. Jeho řidič nahlásil, že mu auto bylo ukradeno z parkoviště u čerpací stanice na D1. Kamión posléze policisté nalezli ohořelý u Náměště nad Oslavou. Nyní přišli na to, že k žádné krádeži ve skutečnosti nedošlo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Už od začátku počítali policisté se dvěma variantami: že se krádež stala tak, jak ji popsal řidič, nebo že v kamiónu ve skutečnosti žádné televize nebyly, zmizely už v Maďarsku a v Česku pachatelé kamión pouze zničili.

"Během prosince od nich dostali první informaci, že část odcizených televizí maďarští policisté objevili při silniční kontrole na území Maďarska. Začala se potvrzovat druhá verze," řekla středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Pracovníci spediční firmy ještě v Maďarsku vyměnili přívěsy, ten naložený televizemi si nechali, prázdný poslali za hranice, u čerpací stanice ho odcizili a posléze zapálili.

Maďarská policie už zadržela skupinu podezřelých mužů, jsou ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám