Hlavní obsah

Batole se vážně opařilo čajem, lékaři přivolali vrtulník

– Kroměříž • Aktualizováno
Novinky, Jiří Růžička

Jeden a půl roční chlapec se ve středu v Rusavě na Kroměřížsku opařil horkým čajem. Vrtulník ho ve vážném stavu transportoval do popáleninového centra v Ostravě.

Článek

„Záchranná služba s lékařem z Bystřice pod Hostýnem zasahovala v bytě v Rusavě krátce po půl osmé ráno. Chlapeček na sebe převrhl hrnek s horkým čajem. Způsobil si popáleniny zejména na rukách, nohách, krku a břichu,“ informoval mluvčí záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

„Lékař provedl první ošetření a podal chlapci utišující léky od bolesti. Posádka záchranky pak dítě převezla na parkoviště v Bystřici pod Hostýnem, kam pro něj přiletěl záchranářský vrtulník a převezl ho do ostravského popáleninového centra,“ uvedl Olšan.

U takto malých dětí je zasažení takové plochy těla již velmi vážné. „Malý pacient utrpěl popáleniny na 11 procentech těla a vzhledem ke svému věku je hospitalizován na jednotce intenzivní péče,“ řekl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

„Policie v tomto případě neměla podnět k vyšetřování, šlo o nešťastnou událost,“ sdělila mluvčí kroměřížské policie Barbora Balášová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám