Hlavní obsah

Lupič vytáhl na ženu v baru nůž, policistům prchal jen dvě hodiny

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Pouhé dvě hodiny se v pondělí radoval z 65 tisíc korun 31letý lupič, který téměř v pravé poledne s nožem v ruce na pěší zóně v Brně přepadl barmanku v jedné z heren v Masarykově ulici. Když ho policie zatýkala o dvě hodiny později v další herně v Brandlově ulici, měl u sebe už o zhruba dvacet tisíc korun méně.

Článek

K činu se přiznal a uvedl, že část peněz spotřeboval na vrácení dluhů a další část už stačil prohrát.

„V loupení nešlo o žádného nováčka. Stejný muž má na svědomí loňská přepadení dalších dvou heren v Brně. Tam však vždy zaútočil na další přítomné v herně. Byly to vždy ženy, kterým vyhrožoval, že je zabije, pokud mu obsluha nevydá hotovost. V jednom případě se mu to povedlo a odnesl si 40 000, v dalším se mu barmanka postavila na odpor a odnesla to drobným zraněním. Lupič tehdy utekl,“ uvedl Právu kriminalista Miroslav Klusáček.

Lupič, který je už ve vazbě, nyní čelí obvinění z trestných činů loupeže a braní rukojmích. Vzhledem k tomu, že rukojmí zadržoval ještě v loňském roce, hrozí mu vězení až na deset let. Kdyby však podobně postupoval letos, sazba za braní rukojmí by byla ještě o dva roky vyšší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám