Hlavní obsah

Žalobci stále prověřují kontrolory ČEZ pro 67 útoků na zákazníky

Olomouc
Aktualizováno

Žalobci stále prověřují kontrolory ČEZ kvůli 67 útokům proti údajným černým odběratelům. Podezřívají je z několika trestných činů. Případ v nejbližších dnech předají policii.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražské ústředí společnosti ČEZ

Článek

Ve středu o tom informovala mluvčí Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Markéta Ševčíková.

Kontrolorům ČEZ hrozila obžaloba i za sérii jiných útoků, jejich stíhání už ale olomoučtí žalobci nepravomocně zastavili. Podle krajského státního zástupce Karla Studeného se v dalším případě částečně jedná o stejné osoby.

Okresní státní zastupitelství v Olomouci zastavilo v úterý stíhání posledních 13 zaměstnanců energetické firmy ČEZ. Původně bylo 26 pracovníků energetického gigantu podezřelých z vydírání.

Metody pracovníků oddělení netechnických ztrát se staly středem pozornosti letos v únoru v souvislosti s videozáznamy, které v úterý poskytla médiím strana Suverenita. Pracovníci ČEZ se na nich mimo jiné cvičí ve střelbě.

Na tři desítky pracovníků oddělení netechnických ztrát byly od roku 2008 obviněny z vydírání odběratelů elektřiny a čelí kritice kvůli metodám své práce. Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) pracovali na akci s krycím názvem Izolátor od listopadu 2008.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám