Hlavní obsah

Zmije způsobila paniku v rokycanské nemocnici

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Jedovatá zmije vystrašila rokycanskou nemocnici. „Do budovy se dostala v neděli večer otevřenými dveřmi, chodbou v přízemí se plazila k bufetu. Návštěvníky i personál nemocnice zachvátila panika,“ sdělil Pavel Moulis ze záchranné stanice živočichů v Rokycanech.

Článek

Hada nenadálá popularita příliš nepotěšila a raději skulinkou pode dveřmi zalezl do uzamčené místnosti, která slouží jako sklad čisticích prostředků. To už personál zalarmoval ochránce přírody.

„Ti napřed místnost zabezpečili tak, aby plaz nemohl uniknout zpět, a v pondělí dopoledne jej odchytili,“ uvedl Moulis. Zákrok rozhodně nebyl bez rizika. „Zvláště po zimě je uštknutí zmijí velice nebezpečné kvůli množství nashromážděného jedu,“ připomněl Moulis. Ochranáři hada nakonec vypustili ve vhodné lokalitě.

Areál rokycanské nemocnice má pro zvířata zvláštní přitažlivost. „Už jsme zde vyprošťovali třeba uvězněného srnce a jednoho mladého zajíce jsme odchytávali až ve druhém patře,“ podotkl Moulis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám