Hlavní obsah

Utržená polovina auta po srážce vozů odlétla pod vlak, devět zraněných

– Vsetín • Aktualizováno
Právo, Jiří Růžička

Devět lidí utrpělo zranění při velmi vážné dopravní nehodě dvou osobních aut v pondělí večer u Jablůnky na Vsetínsku. Utržená část jednoho z havarovaných vozidel skončila v blízkém kolejišti, kde do ní narazil projíždějící motorový vlak.

Článek

„Hasiči byli o pomoc požádáni v 20:31 hodin. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína. Ze Zlína vyjel na místo také velicí důstojník směny a povolána byla i psycholožka Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Z Přerova vyjeli na pomoc také drážní hasiči,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček..

Na hlavním silničním tahu I/57, mezi obcí Jablůnka a Bystřička, došlo nejdříve k vážné dopravní nehodě dvou osobních aut Lancia Dedra a Škoda Felicia combi. Část lancie se po silném nárazu utrhla, přeletěla silniční svodidla a po dvacetimetrovém letu skončila v kolejišti železniční tratě. Právě projíždějící nákladní vlak nestačil dobrzdit a lokomotiva narazila do části vraku vozu. Nárazem tak byla motorová část znovu odhozena dál na vedlejší kolej.

„Po havárii osobních aut došlo ke zranění celkem devíti osob. V prvním autě jelo pět dospělých, ve druhém voze dva dospělí a dvě malé děti. Tři posádky zdravotnické záchranné služby si postupně přebíraly zraněné do své péče. Sedm dospělých bylo ošetřeno a následně odvezeno do nemocnic ve Vsetíně a Valašském Meziříčí,“ uvedl Mitáček.

Na místě nakonec zůstaly jen obě děti, které při nehodě utrpěly především psychický otřes. Nakonec děti převezl do bezpečí osobním autem jeden z lékařů. Dětem a zraněným poskytla posttraumatickou pomoc a odbornou péči psycholožka HZS Zlínského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám