Hlavní obsah

Kandidát dělnické strany při potyčce střelil po muži, který ho srazil na zem

– Teplice
Právo, Rudolf Prchal

Teplická policie se zabývá nedělní střelbou v pátém patře sídliště v Krupce v ulici Dukelských hrdinů. Střílel kandidát Dělnické strany sociální spravedlnosti, policie nyní okolnosti střelby zjišťuje.

Článek

„Skupina zfetovaných útočníků tady napadla naše volební kandidáty do Sněmovny Annu a Stanislava Holešinské a muž v sebeobraně vystřelil,“ řekl v pondělí Právu krajský lídr Dělnické strany sociální spravedlnosti Petr Kotáb.

Podle mluvčí teplické policie Ilony Novotné po předchozí rozepři jeden z mužů srazil protivníka na zem a ten se udeřil do hlavy. Během šarvátky ležící muž vytáhl plynovou pistoli a vystřelil. Protivníkovi tak způsobil dočasné zhoršení sluchu.

Policisté mu odmítli přivolat zdravotnickou pomoc.
krajský lídr strany Petr Kotáb

Holešinský vystřelil ve chvíli, kdy ho muž srazil na zem a s výkřiky „zabij ho“ do něj kopali. Utrpěl různá poranění a nemůže se postavit na nohy. "Policisté mu odmítli přivolat zdravotnickou pomoc, kterou si prý musí obstarat sám,“ uvedl Kotáb.

Podle něj byl Holešinský nakonec hospitalizován v Teplicích. Má prý naražené koleno, žebra a podlitiny na celém těle.

Oba manželé na kandidátkách

Stanislav Holešinský kandiduje za Dělnickou stranu sociální spravedlnosti na Liberecku, jeho žena je na čtvrtém místě kandidátky v Ústeckém kraji.

Dělnická strana sociální spravedlnosti je nástupkyní Dělnické strany, kterou v únoru rozpustil Nejvyšší správní soud. V jejím čele stojí Tomáš Vandas.

Policie případ prošetřuje jako přestupek proti veřejnému pořádku. „Napadení již podali na útočníky trestní oznámení, naše strana se k němu připojí,“ dodal Kotáb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám