Hlavní obsah

Mladá žena spáchala sebevraždu v tunelu metra, trasa B stála

Praha
Aktualizováno

Jedenadvacetiletá žena spáchala v neděli večer sebevraždu v tunelu pražského metra u stanice Můstek. Na trase B mezi stanicemi Florenc a Nádraží Smíchov byl do 22. hodiny v obou směrech přerušen provoz, řekla Novinkám mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V tunelu mezi stanicemi Náměstí Republiky a Můstek ji krátce před 21:00 srazil vlak. Stalo se to zhruba 200 metrů před stanicí Můstek. Provoz byl obnoven krátce po 22:00.

Situaci komplikovalo to, že neštěstí se stalo v tunelu.

Trasa B spojuje Zličín na západě Prahy s Černým Mostem na východě metropole.

Úmrtí lidí přímo v tunelu metra nejsou obvyklá. Zpravidla se stane, že někdo nešťastnou náhodou, anebo s cílem dobrovolně ukončit život spadne či skočí do kolejiště před jedoucí vlak přímo v některé ze stanic.

Letos v lednu byl přerušen asi na 15 minut provoz na trase C metra poté, co do tunelu u stanice Vyšehrad vběhl člověk. Muže dopadli policisté. V týž den byl na stejné trase přerušen provoz ještě jednou, když se do tunelů zatoulal pes. Kvůli zvířeti metro tehdy nejezdilo dvě hodiny.

V prosinci 2005 zase vstoupila do tunelu metra na trase C psychicky nemocná žena. Provoz na lince byl v úseku mezi stanicemi Nádraží Holešovice a Ládví přerušen, protože nebylo jasné, zda ji nezachytila odjíždějící souprava metra. Žena ale vyvázla bez zranění, zadrželi ji pracovníci metra, když odcházela tunelem směrem na Ládví.

V červenci 2004 zastavila provoz na trase A dívka, která do tunelu utekla před revizorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám