Hlavní obsah

Exstarosta Žabovřesk Kvapil je na svobodě

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Nikdy jsem nežádal o žádný úplatek, nic jsem nepřevzal, nic jsem, nenabídl. To byla první slova bývalého starosty městsv pátek po 14. hodině po téměř třech měsících opustil brány brněnské vazební věznice. Před ní na něj čekala dvojice jeho advokátů Milan Staněk a Robert Sedláček a také manželka Helena se synem.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Exstarosta Žabovřesk Aleš Kvapil propuštěn z vazby

Článek

Soud tak nevyhověl námitce státního zástupce, který upozorňoval, že nebyl dostatečně prošetřen původ čtyř miliónů, které Kvapil složil jako kauci.

Už ve čtvrtek byl z vazby propuštěn extajemník radnice Brna-středu Radovan Novotný, který jako záruku musel zaplatit dva milióny. [celá zpráva]

„Soud v neveřejném zasedání zamítl stížnost státního zástupce a rozhodl o propuštění obžalovaného z vazby. Bližší odůvodnění rozhodnutí zatím nelze poskytnout,“ prohlásila mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Kvapilův advokát Milan Staněk rozhodnutí soudu předpokládal.

Peníze si půjčil od rodiny

„Peníze nebyly ze žádných pochybných zdrojů, ale z půjček od rodiny a známých mého klienta. Státní zástupce panu Kvapilovi obstavil majetek záměrně, aby nemohl složit kauci, spoléhal na to, že peníze nesežene. Když jsme je ale dali dohromady, tak podával stížnost,“ řekl Staněk s tím, že u soudu by měla být prokázána Kvapilova nevina.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Exstarosta Žabovřesk Aleš Kvapil

Kvapil s Novotným jsou obžalováni z přijímání úplatků, podle žalobce měli požadovat milión korun od developera za výstavbu multifunkčního domu. Developer ale vše oznámil na policii a detektivové z protikorupčního oddělení pak měli oba muže zadržet hned po předání úplatku, nyní jim hrozí až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám