Hlavní obsah

Soud propustil extajemníka brněnské radnice Novotného z vazby

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Někdejší tajemník radnice Brna-středu Radovan Novotný ve čtvrtek opustil brány brněnské vazební věznice. Státní zástupce vzal totiž zpět stížnost, kterou podal po složení dvoumiliónové kauce, neboť neměl za dostatečně prokázaný původ peněz.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Radovan Novotný (v pozadí) je obviněn spolu s exstarostou Žabovřesk Alešem Kvapilem (v popředí)

Článek

Novotného obhájci se ale podařilo žalobce pohnout ke změně názoru a propuštění na kauci následně schválil brněnský Krajský soud.

O Novotného kumpánovi, exstarostovi brněnské městské části Žabovřesky Aleši Kvapilovi, bude soud teprve rozhodovat, na přijetí čtyřmilionové kauce si státní zástupce podal stížnost ze stejného důvodu.

Že Novotný opustil brány vazební věznice Právu potvrdila její mluvčí Dana Krejčířová. „Po obdržení zprávy od soudu si věznice ověří, zda je tato skutečně autentická, následuje zdravotní prohlídka, propuštěnému jsou vráceny doklady a ostatní věci a poté může odejít,“ popsala Krejčířová propouštěcí proceduru, která může být záležitostí i několika desítek minut.

Novotný s Kvapilem jsou obžalováni z přijímání úplatků, podle žalobce měli požadovat milión korun od developera za výstavbu multifunkčního domu. Developer ale vše oznámil na policii a detektivové z protikorupčního oddělení pak měli oba muže zadržet hned po předání úplatku.

Případ bude posuzovat soudce Miloš Žďárský, Kvapilovi s Novotným hrozí až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám