Hlavní obsah

Pětinásobný vrah Roubal neuspěl ve sporu s ministerstvem

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve svém sporu s ministerstvem spravedlnosti neuspěl pětinásobný vrah Ivan Roubal. Ve čtvrtek jeho žalobu zamítl pražský městský soud. Roubal požadoval po úřadu 25 tisíc korun za to, že mu vězeňská služba uložila ve věznici ve Valdicích pětidenní izolaci a zhoršila jeho zdravotní stav.

Článek

Doživotně odsouzený Roubal vede se státem více sporů. Soudí se také s vězeňskou službou a zdravotní pojišťovnou kvůli nedostatku pohybu ve věznici a nároku na stahovací punčochy.

Roubal v žalobě na ministerstvo uváděl, že dostal trest za poškození tepláků. Našíval si na ně totiž knoflíky, kterými si připínal kompresní punčochy používané při onemocnění cév. Podle vězně mu dozorci pětidenní izolací způsobili psychické trauma.

Sporem Roubala s vězeňskou službou a VZP se soud zabývá již od února. Pětinásobný vrah chce po obou institucích po 200 000 korunách, protože se mu prý kvůli nim zhoršilo zdraví. Pojišťovna mu prý po čtyři roky nedodávala stahovací punčochy, vězeňská služba mu zase nezajistila pohyb, práci a dietní stravu.

Zástupci obou žalovaných stran to popírají. Roubalovy civilní spory provázejí přísná bezpečnostní opatření. Doživotně odsouzeného muže do jednací síně doprovází ozbrojená a maskovaná eskorta vězeňské služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám