Hlavní obsah

Nemluvný podivín přišel do Brna zřejmě z Náchodska

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mladík, kterého našli záchranáři minulé úterý večer zmateně pobíhajícího u benzínové pumpy v Černovické ulici, je zřejmě třiadvacetiletý muž z Náchodska. Odtud se údajně už před dvěma lety odstěhoval a od té doby o sobě ve svém rodišti nedal vědět.

Článek

Policisté nyní prověřují tuto verzi identifikace jako jednu z několika možných.

"Na základě výzvy zveřejněné v médiích se skutečně přihlásil svědek, který uvedl, že muže zná, a řekl nám, o koho jde. Nejde však o jediné svědectví, i když právě tohle vypadá jako nejpravděpodobnější. Ovšem prověřujeme i ostatní. Zatím však nemůžeme stoprocentně říci, o koho jde. To budeme znát až ve čtvrtek, kdy do Brna přijedou rodiče a potvrdí, zda se skutečně jedná o jejich zmizelého syna,“ řekl Právu policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Zatím však zůstává záhadou chování hospitalizovaného nalezence. Ten celou dobu nekomunikuje a vyjadřuje se na úrovni mentálně velmi zaostalého člověka.

Policie při hledání totožnosti muže s obarvenými vlasy prověřovala i možnost, zda nešlo o člověka vycvičeného na žebrání v komunitě balkánských tuláků, kteří cestují republikou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám