Hlavní obsah

Policisté našli na videozáznamech muže, který poškodil sochu na orloji

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kriminalistům prošetřujícím poslední útok vandalů na sochu hvězdáře na pražském orloji z minulého týdne, se podařilo získat další záznam ze soukromého kamerového systému. Na záběru je zachycen pachatel.

Článek

„Na záběru je zachycena trojice mužů včetně pachatele, který ve středu v noci sousoší poškodil. Kriminalisté zjistili, že se muž spolu se dvěma společníky procházel krátce po události po půl čtvrté ráno Celetnou ulicí na Náměstí Republiky v Praze 1," řekla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Na náměstí pak trojice nejspíš nastoupila do nočního autobusu hromadné dopravy na linkách 505 nebo 511 či do tramvaje.

"Vzhledem k času události detektivové předpokládají, že by se mohlo jednat o cizince, který byl v uvedenou dobu v Praze jako turista. Nevylučují rovněž možnost, že tento muž v Praze přebývá za účelem studia či zaměstnání," doplnila Zoulová.

Policie hledá tři mladíky

Policisté se obracejí hlavně na recepce hotelů a dalších ubytovacích zařízení v Praze se žádostí o pomoc při pátrání po následující trojici:

Muž, podezřelý z vandalismu, je ve věku cca 20 - 30 let, vysoké cca 180 - 185 cm štíhlé postavy, má tmavé středně dlouhé vlasy s kotletami, měl světlé džínsy, světlou košili s vyhrnutými rukávy po lokty, pod kterou měl tmavé tričko a světlé tenisky.

Druhý muž je ve věku kolem 25-30 let, sportovní postavy, má krátké tmavší vlasy, na záběru měl na sobě světlé dvouřadé sako s výraznými černými knoflíky, pod kterým měl světlé tričko s výrazným bílým vzorem oválného tvaru, tmavé džínsy a tmavé tenisky.

Třetí muž je ve věku kolem cca 25-30 let, sportovní postavy, má kratší tmavé vlasy, na záběru měl na sobě delší tmavé sako, pod kterým měl tričko světlé barvy, tmavé džínsy, na nohách sportovní boty černobílé barvy.

Policie krátce po činu zadržela jinou skupinu turistů. Vyšetřování ale ukázalo, že se jednalo o nevinné návštěvníky noční Prahy a všichni byli propuštěni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám