Hlavní obsah

V Brně našli patnáctiletého chlapce. Nemluví, umí jen žebrat

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jakoby byl vycvičen pouze na žebrání. Právě tak vystupuje zřejmě psychicky nemocný mladík, kterého našli lidé tento týden u čerpací stanice v Brně v Černovické ulici. Zhruba patnáctiletý černovlasý hoch tam zmateně pobíhal mezi stojany a mezi projíždějícími vozidly. Nakonec zjevně dezorientovaný utekl do polí.

Článek

Mladíka nakonec odvezla přivolaná sanitka se záchranáři a nyní je v péči lékařů. Policie však vůbec netuší, o koho jde.

„Jednou z možností je, že jde o cizince, který patří do některé z početných rodin z balkánských států, které se toulají republikou auty a peníze na pobyt si obstarávají žebrotou či prodejem pochybných věcí, například prstenů z mosazi vydávaných za zlato. Je docela možné, že se hocha, který je zřejmě duševně nemocný, taková rodina zbavila,“ sdělil Novinkám mluvčí policie Bohumil Malášek.

Jen základní hygienické návyky

Jak jsme zjistili, má mladík jen základní hygienické návyky. Nemluví, pouze si posunky, doprovázenými specifickými výrazy, dokáže říci o jídlo či o potřebu jít na záchod. Policie nevylučuje, že mohl být k žebrotě doslova vycvičen.

Mladík je vysoký 185 centimetrů, má silnou postavu. Vlasy má původně hnědé, nyní obarvené načerno s uměle vytvořenými loknami. Na sobě měl modrou teplákovou soupravu a černé výrazně špičaté polobotky. Jakékoli poznatky o bezprizorním žebrákovi lze volat na telefon 158 nebo na číslo 974 624 400.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám