Hlavní obsah

Kvůli údajně odhozenému dítěti prohledávala pražská policie skládku

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Od úterního rána pražští policisté se psy prohledávali skládku v pražských Ďáblicích. Na tísňovou linku totiž oznámila 22letá žena, že zabila malé dítě a odhodila ho do kontejneru. Policie zatím neví, zda je to skutečně pravda.

Foto: František Kšajt, Právo

Skládku prohledávají i policisté se psy. Ilustrační foto

Článek

„Večer zalarmovala operátory tísňové linky 112 22letá žena z Prahy 8 s tím, že v neděli ráno usmrtila malé dítě, a poté jej odhodila do kontejneru v ulici Podemlejnská v Praze 9. Policie začala okamžitě pátrat po obsahu kontejneru. Pátrání nás dovedlo až ke skládce odpadu v pražských Ďáblicích,“ řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Volající skončila ještě v noci v péči lékařů psychiatrické léčebny v Bohnicích. Její chování v průběhu vyšetřování vykazovalo abstinenční příznaky, vyhrožovala sebevraždou a neustále svou výpověď měnila.

Jedna z posledních verzí hovoří o sázce s kamarádem. Za vymyšlené oznámení policii měla žena údajně přislíbenou finanční hotovost.

Hodnověrností její výpovědi se nyní zabývají kriminalisté. „Policisté však nechtěli nic podcenit, proto v prohledávání skládky pokračovali,“ doplnila Zoulová. Pátrání na skláldce skončilo v úterý odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám