Hlavní obsah

Řidič uhořel ve škodovce, hasiči se k němu nemohli dostat

Právo, Jiří Růžička
Horní Lapač

Hořící torzo lidského těla objevili hasiči přivolaní v pondělí v podvečer k požáru staršího osobního auta u Horního Lapače na Kroměřížsku. O záchranu člověka v hořícím voze se pokoušeli policisté i hasiči, ovšem jen velmi těžko se jim dařilo se k místu tragédie dostat.

Článek

„Hasiči byli informováni o požáru osobního auta u Horního Lapače. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů z Holešova. Později na místo vyjel také velicí důstojník směny ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na polní cestě u Žabárny došlo k tragickému požáru osobního auta starší řady Škoda,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Událost oznámila na tísňovou linku 112 řidička, která projížděla po silnici mezi Fryštákem na Zlínsku a Holešovem na Kroměřížsku. Ta spatřila mohutný černý kouř a vozidlo v plamenech.

„Jako první na místo dorazila hlídka Policie ČR. Osobním autem se jim nepodařilo vyjet po zmáčené polní cestě, a tak vůz odstavili a k hořícímu vozu doběhli pěšky. Celé vozidlo bylo v plamenech a uvnitř policisté spatřili hořící torzo lidského těla,“ sdělil Mitáček.

Hasiči byli na místě do deseti minut, ale ani jedné ze zásahovým cisteren se nepodařilo po bahnité cestě dojet až k požáru. Oba speciály zůstaly stát pod kopcem a na jeho horizont museli hasiči společně natáhnout vodní vedení v délce asi 200 metrů.

„Záchrana člověka nebyla možná a plameny byly postupně na celém vraku sraženy a uhašeny. Na místo vyjel také vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který rovněž spolupracuje na objasnění požáru,“ doplnil Mitáček.

„Na místě pracují specialisté kriminální policie, snaží se zjistit totožnost zemřelého. Předmětem zkoumání je, jak došlo k úmrtí, zda šlo o násilný trestný čin, nebo o sebevraždu. Jeví se možná druhá varianta,“ sdělila mluvčí krajského policejního ředitelství Zlínského kraje Jana Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám