Hlavní obsah

V nemocnici v České Lípě porodila žena dítě do záchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

V nemocnici v České Lípě porodila třiadvacetiletá žena z České Kamenice dítě do záchodové mísy na toaletě. Příbuzní rodičky tvrdí, že porodníci zanedbali péči. Manžel chce podat trestní oznámení. Nemocnice ale pochybení odmítá. Informaci v pondělí přinesla televize Nova.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Manžel rodičky tvrdí, že si žena stěžovala na bolesti, nikdo z personálu nemocnice jí však nepomohl. Žena po celé noci bolestí odešla na toaletu a porodila dítě přímo do záchodu. "Miminko spadlo do záchodové mísy, kde se uhodilo do hlavičky. Vše proběhlo bez lékařské asistence," řekl manžel.

Nemocnice se ale hájí tím, že šlo o samovolný porod. "Porodní asistentka našla paní až na pokoji, dítě i rodička jsou v naprostém pořádku," uvedl mluvčí nemocnice Petr Pokorný. Nemocnice případ dál řešit nehodlá. Prošetří jej jedině pokud o to rodička sama požádá.

V krátké době jde o druhý podobný případ. Na začátku dubna porodila žena v sanitce v areálu Fakultní nemocnice Bulovka, nemocnice ji odmítla přijmout s odkazem na stop-stav. Matka i novorozený chlapec jsou v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám