Hlavní obsah

Svého otce ubil brutálně kladivem, ve vězení bude 25 let

Právo, Novinky, ČTK, Svatava Hernandezová, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Krajský soud v Plzni odsoudil v pondělí 22letého Patrika Kónyu za loňskou brutální vraždu jeho otce k výjimečnému trestu v délce pětadvaceti let. Podle znalce je možnost jeho nápravy prakticky vyloučena.

Foto: Petr Eret, ČTK

Patrik Kónya

Článek

Na svého otce si vzal kladivo a zasadil mu několik úderů sekerou. Útok směřoval na hlavu, nástroje muži rozlámaly lebku a zranily mozek.

Kónyovi hrozil výjimečný trest v rozmezí 15 až 25 let, protože kromě zvlášť surového způsobu provedení útoku mu státní zástupce Jiří Komorous kladl za vinu i loupežný motiv.

Čin spáchal chladnokrevně, neprojevil náznak lítosti. Z jeho projevu je dokonce patrné, že to považoval téměř za úsměvné.
státní zástupce

Podle Komorouse byl Kónya ve svízelné finanční situaci, nezaměstnaný, krátce předtím byl propuštěn z výkonu trestu. V bytě otce prý sebral věci, které měly nějakou cenu.

"Čin spáchal chladnokrevně, neprojevil náznak lítosti. Z jeho projevu je dokonce patrné, že to považoval téměř za úsměvné," řekl státní zástupce.

Obžalovaný před soudem skutek přiznal. Za motiv neoznačil ziskuchtivost, nýbrž nenávist k otci, který se prý k němu v dětství špatně choval. Jeho obhájce František Koranda také upozornil na to, že Kónya byl v době spáchání činu pravděpodobně pod vlivem psychotropní látky.

Mladík tvrdil, že před vraždou požil pervitin. "Jednalo se pravděpodobně o momentální rozhodnutí umocněné celkovou životní situací. Zištný motiv nebyl zcela prokázán, sloužil spíše jako zástěrka jeho jednání," dodal Koranda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám