Hlavní obsah

Požár domu v Opatově na Svitavsku nepřežili dva lidé

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt dvou osob si vyžádal požár domu v obci Opatov na Svitavku, o kterém se svitavští hasiči dozvěděli čtvrt hodiny po půlnoci ze soboty na neděli. „Na místo ihned byly vyslány profesionální jednotka hasičů ze Svitav a dále jednotka drážních hasičů z České Třebové i dobrovolné jednotky z Opatova a Svitav.

Článek

"Podle informací měly v objektu zůstat dvě osoby,“ potvrdila mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Hasiči se proto ihned po příjezdu rozdělili do dvou skupin – jedna skupina prováděla průzkum v hořícím domě a druhá skupinka hasičů zahájila hasební práce. „Po několika minutách byly nalezeny dvě osoby a krátce po jejich vynesení se zřítila střecha domu. Hasiči oživovali obě osoby, ale bohužel obě osoby zemřely,“ dodala mluvčí.

Požár hasiči dostali pod kontrolu zhruba po hodině od nahlášení, tedy ve čtvrt na dvě ráno. Do ranních hodin hlídala místo požáru místní dobrovolná jednotka hasičů. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, které bude pokračovat během neděle. Na místo jsou přivolání odborníci z Technického ústavu požární ochrany Modřany i odborníci z oboru elektro. Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na 1,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám