Hlavní obsah

Sběratel staré munice zahynul po výbuchu v garáži

Hluk
Aktualizováno

Pětadvacetiletý muž zahynul ve čtvrtek po výbuchu a následném požáru garáže u rodinného domu svých rodičů v Hradišťské ulici v Hluku na Slovácku. ČTK to řekli mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental a mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Článek

Mladík byl znám jako amatérský hledač válečných kovových pozůstatků a munice. V garáži byly nalezeny plynové lahve, samostatný plynový přívod i souprava na svařování. Příčinu neštěstí hasiči a policie vyšetřují. "Šetření bude pokračovat v pátek ráno za přítomnosti pyrotechnika," poznamenal Mergental.

Podle majitelů rodinného domu se nejdříve ozvaly dva výbuchy ze dvora. Když vyběhli ven, uviděli zborcenou garáž a požár. Plameny se snažili hasit pomocí zahradní hadice, což bylo ale málo účinné. Z hasičů dorazila jako první místní dobrovolná jednotka, které se podařilo rychle natáhnout do dvora rodinného domu vodní vedení.

Po příjezdu profesionálů část hasičů bojovala s plameny, další se soustředili na průzkum sutin. "Od prvních chvil jsme měli informaci, že uvnitř garáže je pětadvacetiletý muž," uvedl Mitáček. Po asi deseti minutách pátrání skutečně hasiči nalezli zavalené tělo.

Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na další sousední objekty a rodinný dům. Při výbuchu byla garáž takřka zcela zničena. Tlaková vlna poškodila i skleněné výplně oken a dveří domu.

Rodina zemřelého utrpěla psychický šok a velitel zásahu nechal na místo vyslat psycholožku hasičů, která poskytla pozůstalým pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám