Hlavní obsah

Za vhození zápalné láhve na Bedřišce obvinila policie sousedy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Z březnového žhářského útoku v ostravské osadě Bedřiška obvinili policisté dva z pěti původně zatčených lidi. Matku a jejího dosud nedospělého syna, kteří jsou bezprostředními sousedy napadené rodiny, policie podle informací Práva viní z pokusu o vraždu. Soud pak během dne rozhodl o uvalení vazby na obviněné.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ostravskou osadu Bedřiška hlídají policejní hlídky.

Článek

Motivem činu jsou nejspíš osobní spory, nicméně není vyloučeno, že by u mladšího z obviněných mohla určitou roli hrát rasová nenávist, protože se často stýkal s lidmi, kteří se hlásí k hnutí skinheads.

Policie však posun ve vyšetřování případu nadále odmítá oficiálně komentovat s tím, že informace k případu zveřejní až na páteční tiskové konferenci.

„V této chvíli není možné potvrzovat nebo vyvracet konkrétní informace týkající se případu,“ řekla policejní mluvčí Soňa Štětínská. Odmítla říct, zda se někdo z obviněných k činu přiznal, případně jaký byl jejich motiv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám