Hlavní obsah

Mladý muž nechal svého otce ležet týden na podlaze v bytě

Novinky, Petr Nový
Ostrava
Aktualizováno

Policejní komisař zahájil v těchto dnech trestní stíhání 23letého muže pro trestné činy neposkytnutí pomoci a krádež. Je podezřelý, že nechal týden ležet bez pomoci svého 67letého otce na podlaze v jednom z ostravských bytů.

Foto: Petr Nový, Novinky

Přivolaní záchranáři převezli muže do nemocnice.

Článek

Po celou dobu podle policie syn nedal ležícímu muži nic k pití, k jídlu, léky ani mu nepřivolal lékařskou či jinou pomoc.

Policisty přivolala začátkem ledna 27letá dcera staršího muže a oznámila, že má obavy o život otce, neboť na volání, klepání ani zvonění nikdo v bytě několik hodin neotvíral. Byt měl však spolu s otcem obývat také jeho 23letý syn.

"Ve chvíli, kdy chtěli přivolaní hasiči otevřít byt, otevřel dveře 23letý muž. Sdělil, že po celou dobu spal a otec již několik dnů leží na podlaze v pokoji bytu bez pomoci. Celou dobu nejedl a nepil," řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Muž byl převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován. Povedený syn je také podezřelý, že během prvních měsíců letošního roku postupně byt vykradl.

"Krádeže věcí z bytu, v době otcovy nepřítomnosti, zjistila opět dcera. Policisté pak některé věci našli v zastavárně. Pachateli, který neposkytne potřebnou pomoc, hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám