Hlavní obsah

Policie v Plzni zavře na noc všechna oddělení, služba bude jen v centru

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Vedení plzeňského ředitelství policie chystá zásadní změnu ve fungování obvodních oddělení. Ty se na noc všechna uzavřou, fungovat bude jen jediná služebna v centru města v Perlové ulici. Nový systém, který se rozběhne od 1. června, má podle velitele uniformovaných policistů Jiřího Černého zefektivnit práci na těchto základních útvarech.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Udělali jsme si průzkum a zjistili, že na některých obvodních odděleních je za noc jen minimálně případů trestné činnosti a jinde zase policisté nevědí, kam dřív skočit. Situaci chceme vyřešit tak, že všech osm obvodních oddělení se po devatenácté hodině zamkne a dozorčí služba se přesune do Perlové ulice, kde se v noci budou přijímat veškerá oznámení od občanů a zpracovávat případy činnosti z celého města,“ řekl policejní důstojník.

Upřesnil, že z osmi uvolněných dozorčích útvarů budou tři vypomáhat s administrativou při zpracování zjištěných trestných činů a zbývající čtyři posílí výkon hlídkové služby v ulicích.

„Policisté venku budou operovat v tom teritoriu, kde jsou služebně zařazeni. Tady se nic nemění,“ vysvětlil Černý. Podle něj nemusí mít lidé z okrajových čtvrtí města strach, že se nedovolají pomoci.

„V drtivé většině už jdou všechna oznámení přes tísňovou linku 158. Pokud ale přijde občan večer osobně na jakékoliv obvodní oddělení, zazvoní na zvonek a ozve se mu stálá služba z Perlové ulice. Hlídka tam v případě potřeby může dorazit během několika minut,“ vysvětlil Černý.

V současnosti je noční režim na obvodních oddělení takový, že u okénka sedí jeden člověk jako stálá služba a společně s ním slouží dvoučlenná hlídka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám