Hlavní obsah

Policie zveřejnila záběry vandala ničícího pražský orloj

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražská městská policie ve středu po poledni zveřejnila záběry kamerového systému, na kterých je zachycen vandal při ničení historického pražského orloje na Staroměstském náměstí v metropoli. Původní informace, že památku zničila skupina zadržených cizinců, se nepotvrdila.

Článek

Původně se policisté domnívali, že orloj poničila skupina zahraničních turistů. To se však při vyšetřování neprokázalo a skupina byla propuštěna na svobodu.

Záběr zachycuje mladého muže, jak vnitřní částí odpadkového koše mrští směrem k orloji. Letící nádoba zasáhne sochu hvězdáře, od které se po nárazu koše odlomí část ruky. Další kamery v centru pak monitorují pohyb skupiny cizinců až do chvíle, kdy dorazí hlídka městské policie.

„Na policejní služebně nakonec skončila celá pětice výtržníků posilněných alkoholem. Vzhledem k jejich stavu zatím vyšetřovatel nemohl zahájit úkony trestního řízení,“ řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

"Vyhodnocením kamerového záznamu a provedenými výslechy dospěli kriminalisté k závěru, že se žádná ze zadržených osob zmíněného protiprávního jednání nedopustila. Všichni byli propuštěni na svobodu. Po neznámém vandalovi policie nadále pátrá," řekla ve středu odpoledne Zoulová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám