Hlavní obsah

Policie zatýkala na Bedřišce, odvedla sousedy rodiny, kam vlétla zápalná láhev

Právo, Novinky, Aleš Honus, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Policie v osadě Bedřiška na severu Moravy zatkla ve středu ráno několik lidí. Mezi zatčenými jsou sousedé rodiny, do jejíhož domu vlétla zápalná láhev. Informaci přímo na místě potvrdili Novinkám jak sousedé, tak i příbuzní. Jak později uvedla Česká televize, dva lidé byli obviněni z pokusu o vraždu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ostravskou osadu Bedřiška hlídaly po útoku nepřetržitě policejní hlídky.

Článek

S policisty odjeli také manželé Podraní, do jejichž domu zápalná láhev vlétla. Na policii odjela i jejich dcera. Na místě byla i zásahová jednotka

Policie původně žádné informace neposkytovala. Mluvčí policie Soňa Štětínská Informaci o zatýkání v Bedřišce odmítla komentovat. Ve středu večer uvedla Česká televize, že dva ze zatčených byli obviněni z pokusu o vraždu.

Důkladná prohlídka domu

Lidé z osady tvrdí, že v šest hodin ráno přijelo do Bedřišky několik policejních vozů, policisté vnikli do domku sousedů Podraných a odvedli pět lidí.

„Policisté potom několik hodin prohledávali celý dům,“ řekla Právu jedna z obyvatelek Bedřišky. Podle sousedů byly mezi Podranými a jejich sousedy časté spory.

Kolem třinácté hodiny se Ludmila Podraná i s dcerou vrátily zpět do osady. Policisté se podle jejich slov ptali na sousedy s tím, že mají podezření, že by mohli stát za útokem právě oni. Podraná však tvrdí, že se sousedy žádné spory neměli.

Později se vrátil z policie i její manžel Dušan. "Ráno jsem s policisty musel také odejít. Nejvíce se vyptávali na naše sousedy a případné spory," řekl po svém návratu. Uvedl také, že mu policisté měli naznačit, že se domnívají, že mohl stát za útokem i on sám.

Útok v polovině března

Zatím neznámý pachatel nebo pachatelé hodili zápalnou láhev do domu romské rodiny v osadě Bedřiška v Ostravě v polovině letošního března. Rodině se podařilo oheň uhasit, nikdo nebyl zraněn.

Hořící láhev vlétla do domu v noci na neděli 15. března před čtvrtou hodinou ráno. Byla vhozena do místnosti, kde spala dívka, která si jí včas všimla a láhev uhasila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám