Hlavní obsah

Mladíci podváděli v kasinu, přišli si skoro na milión

Právo, pko
Hatě

Vidina lehce získaných velkých peněz svedla na scestí trojici mladíků z jihu Moravy. Jejich společnou vášní bylo kasino, a tak se rozhodli, že hráčskému štěstí půjdou trochu naproti. Na americké ruletě v jednom z podniků v Hatích u Znojma si podle kriminalistů přišli na téměř milión korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na takřka bezchybném plánu se nejdříve smluvil jeden z krupiérů se svým známým. „V době, kdy krupiér vedl americkou ruletu, přijímal od svého komplice podvodnou sázku. Kamarád vsadil na sloupec v době, kdy už o hře bylo rozhodnuto, kulička se již zastavila. Krupiér jednoduše v uvozovkách přehlédl rychlou přesně cílenou sázku,“ vysvětlil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Později do party přijali třetího kumpána, který v kasinu plnil funkci kontrolora. Takto si podle policie přivydělávali přibližně tři měsíce na začátku loňského roku. „Podvodné sázky realizovali zpravidla o víkendech nebo při speciálních akcích kasina. Hráli v době, kdy podnik navštěvovali víkendoví hráči z Rakouska. Tržba v těchto dnech byla samozřejmě vyšší a podvodná výhra se dala snáze utajit,“ řekl Malášek.

Na fixlování u stolu neupozornili ani ostatní hráči, kteří kolem rulety seděli. Podle kriminalistů totiž v podobných podnicích funguje jakási solidarita, kdy hráči bojují proti kasinu. „Je to nepsaná dohoda, že na sebe neupozorní,“ prohlásil Malášek.

Třicítka podvodných sázek

Sami pro sebe si mladíci nastavili denní strop 4 tisíce euro, protože jako zaměstnanci kasina dobře znali interní mechanismy při výhrách nadměrných částek. Vyhrané peníze se u nich ale dlouho neohřály, utratili je za auta, oblečení, bujarý život a sázky v jiných podnicích.

Past sklapla až ve chvíli, kdy si jedna z pokladních všimla hráče, který si podezřele často chodil pro výhry. Vedení kasina se na něj proto zaměřilo a celý podvod vyšel najevo. Stěžejními důkazy se staly záběry z průmyslových kamer, kriminalistům se nakonec podařilo prokázat celkem 30 podvodných her.

„Útoků mohlo být více, ale z dřívější doby už nebyly záznamy kamer archivovány,“ zakončil Malášek s tím, že mladíci jsou v současné chvíli stíháni pro podvod, za což jim hrozí až 8 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám