Hlavní obsah

Šest mrtvých na silnicích udělalo z pondělí nejtragičtější den roku

Novinky, ČTK, Petr Nový
Aktualizováno

Šest lidí zemřelo v pondělí na českých silnicích. Smutná bilance určila v předběžných policejních statistikách 19. duben jako nejtragičtější den letošního roku. Přesně před měsícem, 19. března, zemřelo v jediný den pět osob.

Foto: Jan Sokol, ČTK

V osobním voze u Rokle na Chomutovsku zemřeli v pondělí čtyři lidé.

Článek

Dalšími tragickými dny bylo úterý 5. ledna, sobota 6. března a středa 14. dubna, kdy zahynuly shodně čtyři osoby. V dalších 16 dnech zahynuli shodně tři lidé.

Hlavní podíl na pondělní statistice má nehoda nákladního a osobního vozu mezi obcemi Rokle a Vinaře na Chomutovsku. Po čelním střetu zahynula na místě čtyřčlenná posádka osobního automobilu. Nehodu podle policie zřejmě zavinil řidič osobního auta, který předjížděl jiný vůz, nestihl se vrátit na svou stranu silnice a v protisměru narazil do nákladního automobilu. [celá zpráva]

V Jesenici na Rakovnicku zemřel v pondělí ráno při nehodě řidič kamiónu. Třiapadesátiletý muž podle policie nepřizpůsobil rychlost povaze vozovky a po projetí zatáčky z nezjištěných příčin přejel do protisměru a dále mimo komunikaci, kde narazil do zdi trvale neobydleného domu. Na místě zemřel. [celá zpráva]

Šestá pondělní oběť zemřela na Orlickoústecku.

První dva měsíce letošního roku byly co se týče počtu mrtvých na silnici nejnižší za posledních dvacet let. Policie to zdůvodnila sněhovou kalamitou, kvůli které řidiči raději nevyjížděli. S teplejším počasím se však policie obává, že počty mrtvých opět narostou, jak už ukázal březen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám