Hlavní obsah

Brněnský soud rozhodl o propuštění Kvapila s Novotným z vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Brněnský soud v pondělí rozhodl, že bývalý starosta Brna - Žabovřesk Aleš Kvapil s bývalým tajemníkem radnice Brno - střed Radovanem Novotným, budou propuštěni z vazby, která na ně byla uvalena kvůli podezření z korupce. Složili požadovanou kauci a nyní budou pod dohledem probačního úředníka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dvojice současně podepsala slib, že nebudou páchat trestnou činnost a budou se účastnit všech potřebných úkonů. Informaci potvrdil mluvčí Okresního soudu Brno - venkov Michal Hoskovec.

Státní zástupce má nyní tři dny na to, aby si případně podal proti pondělnímu verdiktu stížnost. Pokud tak neučiní, budou moci být propuštěni z vazby. Kvapil musel uhradit soudu čtyři milióny a Novotný dva milióny korun.

Kauci nechali složit na pokladně soudu již v minulém týdnu, aby tak uspíšili své případné propuštění. Jsou ve věznici v Brně-Bohunicích.

Pro starostu brněnské městské části Žabovřesky Aleše Kvapila si před časem přišla přímo do úřadu policie. Kvapil s Novotným skončili za mřížemi v polovině února, kdy je zatkla policie, údajně při přebírání úplatku. [celá zpráva]

Oba muži patřili k vlivným členům brněnské ODS, po propuknutí kauzy je ale strana ze svých řad vyloučila. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám