Hlavní obsah

Senior na motocyklu vyjel ze silnice, byl na místě mrtev

Cheb/ Buchlovice

Devětasedmdesátiletý cizinec v neděli vyjel na malém motocyklu v zatáčce mimo silnici a na místě zemřel. Nehoda se stala nedaleko hraničního přechodu Svatý Kříž na Chebsku.

Článek

Příčinu smrti vyšetřuje policie. Je možné, že muže postihla nevolnost a poté nezvládl řízení a havaroval.

„Mohl ho postihnou i infarkt, takže zemřel během jízdy. Přesnou příčinu určí, až soudní pitva,“ řekla Právu mluvčí chebských policistů Martina Hrušková.

Mladý motorkář bojuje po nehodě v kopcích u Buchlova o život

Dvaadvacetiletý řidič motocyklu Yamaha ze Zlína utrpěl odpoledne vážné zranění po střetu se škodovkou na silnici v kopcích pod Buchlovem. Mladík předjížděl ve stejném směru jedoucí automobil v okamžiku, kdy sedmadvacetiletá řidička odbočovala vlevo směrem k hradu Buchlov. S mnohačetnými zraněními byl transportován na ARO Baťovy krajské nemocnice do Zlína, řekli mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental a mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

"Muž byl v bezvědomí, jeho stav se dá označit jako kritický," poznamenal Olšan. Podle Mergentala policie momentálně šetří míru zavinění nehody. Po dobu vyšetřování události byla doprava na frekventované silnici I/50, spojující Brno a Uherské Hradiště, řízena kyvadlově. Řidička osobního automobilu Škoda 120 vyvázla podle mluvčího policie z nehody bez zranění.

Silnice v kopcích pod hradem Buchlov je pověstná těžkými nehodami s účastí motocyklistů. Řada z nich v minulých letech na zběsilou jízdu nejednou doplatila těžkým zraněním, či dokonce životem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám