Hlavní obsah

Ředitel školy, jejíž žáci se při hře museli olizovat, požádá o odvolání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelouč

Ředitel gymnázia v Přelouči Lubor Pacák požádá radu Pardubického kraje, aby jej odvolala z funkce kvůli sporným praktikám, které se objevily na školou pořádaném lyžařském kurzu. Spolu s učitelem tělocviku tam v rámci hry sypali cukr na odhalená těla chlapců a dívky měly za úkol cukr ze svých spolužáků slízat. V pátek o tom informovala televize Prima.

Článek

"Já jsem si vědom toho, že to skutečně byla chyba, nevhodně, nešťastně zařazená hra," řekl Primě ředitel gymnázia. "Požádám radu Pardubického kraje, aby mě odvolala z funkce na základě vyšetřování," dodal Pacák.

"Sestavili jsme komisi, která celý tento případ bude šetřit," sdělil televizi Ladislav Forman, vedoucí odboru školství Pardubického kraje, který je zřizovatelem gymnázia.

Případ vyšetřuje i policie, a to kvůli podezření z mravního ohrožování mládeže. "Naši policisté z úřední povinnosti zahájili prověřování události," řekla mluvčí pardubických policistů Eva Maturová.

Podle videozáznamu jednoho studenta musely jeho spolužačky gymnázia v Přelouči na lyžařském výcviku olizovat těla svých spolužáků posypaná cukrem. Chlapce posypával sám ředitel školy, další učitel přihlížel.

"My jsme byli u toho, ty děti do toho nebyly nuceny, to byla hra...“, obhajoval se v minulých dnech ředitel  Pacák poté, co informace vyšla najevo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám