Hlavní obsah

Olizováním studentů se bude zabývat zřizovatel školy i policie

Právo, ren
Pardubice

Dalším neobvyklým případem výchovných praktik pedagogů z lyžařského výcviku se bude zabývat policie i kontrolní komise Pardubického kraje, který je zřizovatelem školy. Policie by nyní měla prošetřit chování učitelů z gymnázia v Přelouči.

Článek

Podle videozáznamu jednoho studenta musely jeho spolužačky gymnázia v Přelouči na lyžařském výcviku olizovat těla svých spolužáků posypaná cukrem. Chlapce posypával sám ředitel školy, další učitel přihlížel. Podobný skandál řešilo nedávno také učiliště v Chroustovicích na Chrudimsku.

„Policie se případem začala zabývat ve středu ráno na základě materiálů, které byly zveřejněny v médiích. Do této chvíle nám nikdo žádné oznámení nepodal. Zatím není vůbec jasné, jestli k nějakému přečinu či trestnému činu skutečně došlo. Případ policie prošetřuje a bylo by pouhou spekulací cokoliv dalšího k případu zveřejňovat,“ řekla Právu mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Přestože Pardubický kraj neobdržel také žádnou stížnost, rozhodl se okamžitě jmenovat kontrolní skupinu, která celou záležitost nezávisle prošetří. Ve středu to potvrdila Jana Pernicová (ČSSD), která je za školství v kraji zodpovědná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám